ENKELT VARDAGSTUGG

15 Apr

PASTA POMODORINI

Det här behöver du:

  • En burk pomodorino tomater (körsbärstomater på burk)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk finhackad färsk salvia (eller ca 2 tsk torkad) Det går att byta ut salvian mot någon annan örtkrydda, tex oregano/basilika i fall man så önskar.
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • Några vrid med pepparkvarnen
  • ca 75 gram fetaost
  • Pasta för två personer

Så här gör du:

  • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet
  • Fräs pressad vitlök och hackad salvia mjukt i oljan.
  • Tillsätt, tomater, salt, vinäger och socker. Koka hastigt upp och dra ner värmen till lägsta så fort det har kokat upp, kokar det för häftigt går tomaterna sönder.
  • Smula ner fetan någon minut innan servering så att den precis hinner mjukna, den ska inte koka in i såsen.

   

-Ät med en sallad, köttfärsbiffar eller som det är!

Smaklig spis!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: