Och så en och annan limbo!
Nu väntar grillsäsongen runt hörnet så det är bara att lasta grillen på flakmoppen och stuva ner ett paket Denniskorv i jackfickan och sätta igång. Har du ingen moppe? Lugn, stanna på balkongen allt du behöver är lite schyssta såser!
Kalla såser är gott och fräscht både till kött, fisk och grönt.
Här kommer en sås på youghurt och morot som min svåger brukar göra, mycket god till köttfärsbiffar:
Det här behöver du:
- 3 dl grovriven morot
- 2 dl youghurt
- 1 liten vitlöksklyfta
- 4 msk olvolja
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du:
- Riv morot och fräs den i all olivolja.
- Låt moroten svalna innan du blandar in den i yoghurten.
- Salta och peppra lite.
- Pressa i vitlöken.
- Låt såsen stå till sig minst en timme i kylskåp.
P.s Det blir inte som morotstzatsiki, så länge du inte låter bli att fräsa moroten vill säga, utan den här blir krämig och mer rund i smaken än morotstsatziki! Och du, det ska vara mycket olivolja, annars blir det en annan sås!
/Moma
Äntligen grillsäsong!!
Jag har ett tips ang. den här såsen: Gör dubbel sats, så god så den är farlig.
Gillar din sida stenhårt och kollar den varje dag = Idétorka 😉
Alltid finns här något som lockar en!
Oj, va länge sedan jag gjorde den såsen. Nu blev jag grymt sugen.
Tack Anna, kul att du gillar mitt kök!:)