MATIGA SALLADER

14 Apr

Våren är här och då tycker jag det känns gott att slippa äta gammal vinterpotatis för ett tag. Nu frossar jag i olika matiga sallader tills den riktigt goda färskpotatisen har kommit.

Jag gör sallad på matvete, cous-cous, quinoa och bulgur. Man tar det man vill äta och blandar det med goda grönsaker, antingen kalla eller varma. Quinoa äter jag gärna med ugnsrostad lök, tomat och paprika som jag blandar till en varm sallad- jättegott!

Men här kommer ett recept på en annan matig sallad, gjord på matvete:

Det här behöver du (ca 2 portioner, lite beroende av vad du äter till):

  • 4 dl matvete
  • 2 tärnade tomater
  • 1 dm tärnad gurka
  • 1/2 finhackad rödlök

Men du kan egentligen ha i vad som helst (nästan), finhackad bladpersilja är till exempel gott till senap, färsk mynta är gott med tomat, tomat är gott tillsammans med fetaost, fetaost är gott med oregano… Ja, du ser listan kan göras lååång- använd fantasin!

  • 1/2 dl olja
  • 2 tsk grovkorning stark senap
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 liten vitlök

Så här gör du:

  • Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar.
  • Blanda ihop dressingen, gärna med mixerstav eller en liten burk med lock så du kan skaka din dressing.
  • När vetet har svalnat lite häller du över dressingen och blandar om ordentligt.
  • Tillsätt de finhackade grönsakerna.
  • Ät & njut!

   

– Ät med kyckling eller varför inte smarriga köttfärsbiffar?

Smaklig spis!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: