SOPPA MED EN DOFT AV LIME, INGEFÄRA & COCOS

8 Apr

Jag gillar vegetarisk mat och med tanke på det äter jag det alldeles för sällan. En anledning kan kanske vara att sonen inte direkt jublar när det serveras vegokäk. Men idag blev det vegetarisk soppa. Soppa äter jag oftare och oftare, tidigare har jag haft någon konstig föreställning om att man inte blir mätt på soppa. Men det stämmer inte eller det kanske beror på vad man har i sin suppe? Igår snubblade jag över ett smarrig repcept på linssoppa med bacon hos Alma Mater, det var det som fick mig att damma av nedanstående recept:) :

Det här behöver du:

  • 5 morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 små gula lökar
  • 1 limefrukt
  • 3-4 cm grovriven färsk ingefära
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1/2-1 tsk chiliflingor
  • salt och svartpepppar
  • 1/2 kruka koriander eller 1/2 kruka basilika
  • 1 burk krossade tomater (gärna Mutti/Änglamarks då de ger mycket smak)
  • 2 burkar vatten
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 1 1/2 dl torr cocosmjölk (pulver) utblandat med 1 1/2 dl hett vatten eller en burk cocosmjölk.

Så här gör du:

  • Skär löken i fina, tunna skivor och fräs den mjuk.
  • Grovriv morot och fräs den lätt med löken.
  • Grovriv ingefära och tillsätt den med tomaterna och vattnet.
  • Tillsätt buljong, vitlök, salt, svartpeppar och chili och koka upp, sjud sedan i ca 5 min.
  • Tillsätt cocosmjölken och låt koka upp.
  • Tillsätt de sköljda linserna och låt sjuda i ca 10 minuter.
  • Släng i finhackade örter de sista minutrarna före servering.

-Ät med ett gott bröd till. Eller varför inte lyxa till och servera nygräddade plättar till dessert?

      

– Peace and out!

5 svar to “SOPPA MED EN DOFT AV LIME, INGEFÄRA & COCOS”

  1. Lena 9 april, 2010 den 15:52 #

    Fast din låter ju också fantastiskt god! Har faktiskt allt utom färsk ingefära hemma så – vi får se viken det blir nästa vecka. Antar att din går att göra även på gröna linser? Föredrar dem eftersom de är LITE nyttigare 😉 Tänk sån man kan va!

    Ha en trevlig helg!

  2. Lena 9 april, 2010 den 15:53 #

    Å så klart du kör med de bästa bukttomaterna 🙂

  3. momaskitchen 9 april, 2010 den 20:39 #

    Jo, det går med gröna linser också, tittar du noga på min bild ser du att det är gröna linser i min påse, jag hade nämligen inga röda kvar… Men jag tycker att det blir både godare och finare med de röda linserna så därför skrev jag röda:)!

  4. Elin 29 juli, 2013 den 04:21 #

    perfekta ingredienser för mit skafferi! bokmärkt!

  5. Moma's Kitchen 29 juli, 2013 den 21:41 #

    Elin: Haha, vilka gräsliga bilder, jag måste sluta vara så missnöjd över de bilder jag tar nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: