MINA BEBISAR HAR FÅTT BYTA UPP SIG-

7 Apr

Till en störe lya!

Jamaican Bell chili

Det är fyra veckor sedan jag slängde ner dem i jorden och nu var det dax att byta lya. Jag läste hos Balkonglådan att chilisar ska omplanteras ofta samt att de ska ha små krukor, de förgrenar sig nämligen inte förrän de når krukans kant. De är nu överflyttade, 2 om 2, i avklippta mjölkkartonger.

Snart ska jag plantera om mina gula pärontomatplantor också, de har vuxit till ca 4-5 cm på bara en vecka! Jag hoppas att de ska ge många smakrika tomater. Förra årets tomater var det sådär med, de kom sent och gav en knaper och ganska smaklös skörd.

                         Tomatplantor (gula pärontomater)

6 svar till “MINA BEBISAR HAR FÅTT BYTA UPP SIG-”

 1. hotness 8 april, 2010 den 17:31 #

  Har planterat om mina idag också, men de fick nöja sig med ny jord i de gamla krukorna. De växer iaf så det knakar. Har du satt basilikan än? Min blev en hel skog.

 2. Therese 12 september, 2010 den 20:02 #

  Halloj

  Efterfrågar recept där Jamaican Bell ingår. Har en mkt röd och mogen frukt men har ingen aning om vad jag ska gör med den 🙂

  //T

 3. momaskitchen 16 september, 2010 den 20:07 #

  Nä, du, jag har inget recept. Mina är inte ens röda än. Hotness har ätit en av sina då den fortfarande var grön, smakade som paprika… Testa att slänga ner den i någon köttfärsgryta. Du kan ju prova dig fram genom att smaka på frukten när du delat den för att se hur stark den är. Om den nu får någon styrka vill säga 🙂
  Löv

Trackbacks/Pingbacks

 1. MINA KÖKSODLINGAR « Momaskitchen's Blog - 17 maj, 2010

  […] Bäbisarna är inga bäbisar längre utan liknar mer gängliga tonåringar. […]

 2. DET VÄXER SÅ DET KNAKAR « Momaskitchen's Blog - 2 juli, 2010

  […] 4/5 Jamacan bell, från Jamaica: Jag tror att det är två av dessa som man börjar skymta små blomknoppar på nu… […]

 3. GULA PÄRONTOMATER « Momaskitchen's Blog - 12 september, 2010

  […] Här kan du läsa mer om mina […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: