NÄR MOMA MÖTTE SKAPAREN

26 Mar

Lux Dessert och Choklad

Tur för mig att Pappi inte alltid är så uppdaterad på min blogg för då hade han vetat att  mitt uppdrag var att lura med mig någon till Lux Dessert och Choklad på Lilla Essingen. Med hans eviga tidspress hade jag nog inte lyckats få med mig honom och Uncle K dit om han vetat om det innan. Men nu gick det bra, eller ja, jag fick springa in på nåder.

Årets Konditor 2009

Att stiga in på Lux var som att stiga in genom Pärleporten och möta den store skaparen himself. Jag vet att det var han för  jag såg diplomet ”Årets Gud 2009- Conrad Tyrsén”- hör ni musiken? Han berättade att han var självlärd, nåja inte klassiskt skolad i alla fall, han hade gått som lärling och blivit konditor. Själv stod jag bara där med mina blinkandes blå och vågade nästan inte andas, så hänförd var jag.

Choklad som konst

Förutom fantastiska bröd, bakverk och desserter säljer de även påskägg som var de vackraste påskägg jag skådat, marmorerade chokladägg med chokladspets runt kanterna, fyllda med de ljuvligaste pralinerna. Det kallar jag hantverk det! 

Även  Pappi och Uncle K följde med in. Pappis kalas landade på ca 300 pix. Vad Uncle K’s landade på vet jag inte, men han såg lycklig ut där han satt i bilen med alla sina små Lux-påsar knät mumlandes något om att det inte är var dag man handlar av någon som fått pris. Nä, minsann! Själv handlade jag två desserter, en chokladdröm och en med någon sorts youghurthistoria med rabarberkompott och något fluffigt vitt som ser ut som maräng. Jag ångrar att jag inte köpte de små butterkakorna med rabarber som Pappi köpte, de var visst jättegoda.

Dessert

Sonen gillade desserten med rabarber bäst. Han slevade i sig med höga stön, vilket är ett mycket gott betyg av någon som inte är så förtjust i kladdiga desserter. Han gillade chokladen också men tyckte den var i mäktigaste laget och jag är benägen att hålla med, jag saknade något som bröt lite mot den tunga chokladsmaken. Rabarberhistorien var jättegod, lite sött, lite syrligt och lite krämigt vackert kombinerat i olika lager.

Jag fick just veta att Uncle K inte kunde invänta Påsken utan redan festat upp sitt ägg och det var tydligen ”skitgod” choklad!

-That’s all for now folks!

Ett svar till “NÄR MOMA MÖTTE SKAPAREN”

Trackbacks/Pingbacks

  1. MENYN TILL KOCKARNAS KROG « Momaskitchen's Blog - 23 oktober, 2010

    […] Conrad Tyrsén – Restaurang Lux Havtorn med mandel- och mascarponeterrine, havtorns marshmallows, dragerad mandel […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: