På menyn idag
♥ Räkcocktail med Mango & Koriander
♥ Red Fish/Torskrygg m. Ugnsrostade Rotfrukter med Vitlök- Senaps Aioli
♥ Vaniljglass med Karibiska Romrussin
Det här behöver du till Räkcocktail m. Mango & Koriander (2 pers) :
100 g färska skalade räkor
Juicen från en lime
1 tsk finhackad koriander
En knivsudd färsk finhackad chili
½ tsk råsocker
1 finhackad charlottenlök
2 ½ msk mangojuice/ 3 msk färsk fint tärnad mango/ 3 msk frusen fint tärnad mango
6 körsbärstomater i kvartar
½ avokado i tärningar
Salt
Svartpeppar från kvarn
Så här gör du:
Blanda ut sockret så det löser sig med limejuicen. Blanda alla ingredienser utan avokadon i en skål och ställ i kylen tills du ska servera den. Toppa med avokadon och servera i små glas.
Det här behöver du till Fisken & Rotfrukterna (2 pers):
400 g färsk filead red snapper / torskrygg
2 sötpotatisar
1 stor / 2 små bakpotatisar
¼ butternut squash
I tsk timjan
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Så här gör du:
Skala och skiva rotfrukterna. Lägg dem i en långpanna. Ringla över olivolja. Strö på salt, timjan och svartpeppar. Kör i ugn 2oo grader i ca 45 minuter, eller tills de fått färg.
Salt och peppra fisken och stek den i smör och olivolja ca 3-4 minuter på vardera sidan när allt är klart och maten ska ätas. Fisken kan eventuellt vändas i lite vetemjöl så den blir lättare att steka, då den har en tendens att falla isär.
Aioli
2/3 dl majonäs
1 liten vitlöksklyfta
1 ½ tsk grovkornig senap
Blanda ihop och låt stå en stund före servering.
Servera med Edamame Soyabönor, som äts direkt ur sin skida som tillbehör till maten.
Karibiska Romrussin
Så här gör du:
Lägg russin, sultan eller gula sydafrikanska, i en ren burk och slå över rom och råsocker. Ta ca en msk socker per dl rom. Använd karibisk mörk eller ljus rom, inte vit. Låt stå minst ett dygn före användning.
-Servera med vaniljglass.
Ps Det går utmärkt att servera romrussin till varma chokladmuffins, chokladfondant med vispgrädde osv…
Åhh, romrussin! Det bästa jag vet, särskillt med glass 🙂 Om du har möjlighet så prova glassstället i backen vid Nytorget, den romrussinglassen är gudomlig!! Hans russin ligger i riktig rom under vintern för att sedan göras glass av. Väl värd en omväg!
Menar du ”riktig” rom som i karibisk rom? 🙂
Haha vad najs! Det vattnas i munnen =( varför ska jag vara i skolan… GE MIG MAAT! 🙂
PS. Naaajs bloggg!
Hahaha, tack ska du ha! Det är bra att äta ordentligt om man ska orka vara i skolan! 🙂
Jag kan inte tänka mig att han använder nåt annat än det bästa. Han rynkade på näsan och fick avsmak i blicken när han pratade skräpig vit choklad, margarin och om glass som är inte är gjorda på riktiga råvaror. En riktigt härlig italiensk gubbe 🙂
Jag måste sätta upp nya regler för att klara livhanken!
Nr 1: Inte läsa din blogg när jag är hungrig!
Nr 2: Inte läsa din blogg när jag är hungrig!
Nr 3: Inte läsa din blogg när jag är sugen på nåt!
Tror glasstället heter AH:s förresten. Men det spelar mindre roll för min del, jag skulle hitta dit mitt i natten med förbundna ögon.
Sis: 1. Du ska läsa min blogg när du är hungrig.
2. Du ska laga mat som du hittar recept på i min blogg.
3. Du ska återkomma och prisa det du lagat!
🙂
Ylva: Har han öppet året runt? Du sa något om russin som låg i träda över vintern så jag vart lite osäker…
Hmm, jag tror inte att de har öppet året om… Kan tänka mig att de öppnar i april nångång. Vet att jag var där vid den tiden förra året och åt för två… Lilla S är nämligen uppgödd på AH`s romrussinglass, saltgurka och oliver 🙂