Hoppa in i taxin så svänger vi förbi tantie Laura på en fika innan vi åker hem och duschar och vilar upp oss inför kvällens bravader.
Musiken spelas högt i bilen och det svänger hit och det svänger dit…
:
-Thanks for the ride, we’re getting off right here!
– Look Tantie looking nice and healthy!
– Ah, ah, she have banana cake today!
Det här behöver du till Tantie Lauras Banana Cake:
Banana cake med Rom- & Limeglasyr
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 ägg
1 dl vegetabilisk olja, t.ex. rapsolja
4 ½ dl mosad banan (ca 3 medelstora bananer)
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl gräddfil/ naturell yoghurt
½ dl grovhackad mandel
½ dl grovhackad hasselnöt
1 dl kokosflingor (samt ca ½ dl till att bröa formen med)
Smör till att smörja formen med
Till glasyren:
2 msk smör
2 msk mörk rom
2 msk färskpressad limejuice
¾ dl brunt socker/farinsocker
Så här gör du kakan:
Vispa ägg och socker. Mosa banan och blanda den med gräddfil, tillsätt olja och blanda i äggsmeten.
Hacka nötterna och tillsätt nötter och kokos till smeten.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker separat. Rör försiktigt ner det i smeten.
Smörj en form och bröa den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda i 180 grader i ca 35-45 minuter.
Så här gör du glasyren (kakan är god även utan glasyr):
Lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt koka upp, dra sedan ner värmen och låt sjuda i 2-3 minuter. Skeda ut eller pensla kakan med glasyren då kakan har svalnat lite men fortfarande är varm.
Kakan är godast när den har kallnat och smakar mest dagen efter!
MEEEN JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!
Gud va gott!
Don’t die on me babe! Baka en liten kaka i stället! 🙂