Här kommer dagens middagstips. Det är en rätt helt i Momas smak, smakrik och enkel att göra, det går inte att misslyckas med vin och örter!
Det här behöver du:
- 900 gram färska kycklinglår utan skinn, efast andra delar går också bra.
- 1 burk tomater, antingen hela skalade eller körsbärstomater
- 3 dl vitt vin (jag hade syrrans kvarglömda Zonneblom)
- 0.5 dl vatten
- 4-5 vitlöksklyftor, bankade och grovt hackade
- 1 gul lök i skivor
- 1 buljongtärning (fågel- eller grönsaksbuljong)
- 1 tsk socker
- 1 dl oliver
- 2 tsk salvia
- Salt
- Svartpeppar från kvarn
- Eventullt lite champinjoner, jag brukar variera lite olika.
- Smör och olivolja till att bryna köttet i
Så här gör du:
Ta bort skinnet från kycklingen samt det vita lösa fettet som kan finnas på kycklingen. Häll över salvia, salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör och olivolja tills den blivit gyllenbrun.
- Slå på vatten, buljong och vin. Tillsätt lök och vitlök. Koka upp och dra sedan ner värmen så att det sjuder.
- Låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt tomaterna och sockret. Låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Tillsätt oliverna och låt sjuda de sista 10 minuterna. Smaka av och salta och peppra efter smak.
-Servera med jasminris & en god sallad! Det är också gott med färsk basilika till, mmmmums!
/Moma
Jag kommer över till dig nu, är väldigt hungrig! 🙂
Du är såå välkommen så! 🙂
Mmmm, blir hungrig direkt. Tror jag ska komma förbi och claima lite av mitt vin i form av gryta!