MIN PRUNKANDE KÖKSTRÄDGÅRD

17 Mar

Jag är med barn, det är  Tobago Flavor som är far till barnet. Det är precis en vecka sedan mina pepparfrön åkte ner under jord och i dag kan jag skymta det första tecknet på liv. Tobago v/s Jamaica 1-0!

Vad gäller mina ärtskott så ser det än så länge ganska tanigt och blekt ut. Men som jag nämnde var jag en aningen ivrig att se resultat så jag läste inte instruktionen ordentligt. De skulle ha stått i mörker de första 2-3 dagarna. Så jag får skylla på det.

Sedan ska man tydligen vattna de groddade ärtorna flera gånger per dag. Jag förstår inte att det ska vara så petigt. Jag har ju en grodd-box och den kan man inte öppna locket på utan att klämma sönder groddarna när man sätter tillbaka det, så jag har vattnat genom att fylla boxen med vatten för att sedan tömma det försiktigt.

Jag väntade mig långa gröna krispiga ärtskott vid det här laget, nåja kanske inte så långa, men åtminstone gröna. Just nu ser de ut så här:

Peace & Love

12 svar till “MIN PRUNKANDE KÖKSTRÄDGÅRD”

 1. hotness 17 mars, 2010 den 09:28 #

  Hihi, mina chili- och tomatfrön har också kommit upp idag

 2. momaskitchen 17 mars, 2010 den 09:38 #

  Vad kul då kan vi bli Latte-mammor ihop! 🙂

 3. hotness 17 mars, 2010 den 11:43 #

  Då ska jag köpa en Urban Jungle.
  Fan va vitsig jag e!

  • momaskitchen 17 mars, 2010 den 18:11 #

   Hotness: kul att du gillar att leka med ord!

 4. Tina´s Mat 17 mars, 2010 den 12:08 #

  Ha ha ha

 5. PhereinNikê 17 mars, 2010 den 14:22 #

  Att odla eget kan vara lite knepigt… Jag lyckas nästan aldrig. Är hur stolt som helst över mina paprikaplantor som tappert frodas i mitt köksfönster!
  Varit något på Salsa Kitchen i Tobago? Eller Dillon’s Seafood? Längtar efter Tobago så att det gör ont ibland!

 6. momaskitchen 17 mars, 2010 den 18:11 #

  Jag vet vart de ligger men jag har aldrig varit på vare sig Salsa Kitchen eller Dillon’s. Visste du att Dillon’s har svenskt blod i ådrorna :)? Har du någon favoritrestaurant på Tobago?

  • PhereinNikê 17 mars, 2010 den 19:30 #

   Jajjemän! Visste jag! Jag och min man gifte oss i Tobago och var där tillsammans med några av våra vänner. En av dem känner Santos (ägaren) sedan tidigare från restaurangbranschen. Ove (vår vän) och Hjalmar Litzén är tidigare arbetsgivare till både mig och min man, och Hjalmar äger Restaurang Sjögräs i Sthlm och Small Island som håller i Rom- och chokladprovningar samt har försäljning av choklad och kryddor från västindien, dit och ta ett kik vettja! 😀
   Hur som helst… Vi hade vår bröllopsmiddag på Dillon’s och det var faktiskt vårat favorit-hak när vi var där. Vi bodde på Crownpoint och var i Tobago en hel månad. Bästa månaden i mitt liv hittills!!!
   Santos mamma Jannike är svensk och är gift med Santos pappa som är från Tobago (såklart..) och Jannike är ägaren till vårat frukost-ställe Backyard Café som ligger i anslutning till Dillon’s. Som sagt, vi hängde där varje dag och inte bara för att de är svensktalande och för att vår vän kände honom (även om det underlättade en smula ibland) utan för att de serverar bra mat!
   Saknar dem allihopa!!! (Hjalles ena kompanjon Daniel har även barn ihop med Rachel som vi bodde hos på Tobago, världen är FRUKTANSVÄRT liten!)
   Längtar tillbaka och tänker på Tobago varje dag. Det är mitt andra hem, i alla fall i hjärtat. Det finns inte ett enda ont ord jag skulle kunna säga om Tobago, inte ETT enda…

   • momaskitchen 17 mars, 2010 den 21:02 #

    Hahaha, ja världen är fruktansvärt liten och Tobago ännu mindre! Men jag är glad att hon lyckats krossa ännu ett hjärta- min fina lilla pärla! När var ni där?

 7. PhereinNikê 17 mars, 2010 den 21:08 #

  Vi var där oktober 2008. Regnperiod med det var fint ändå! 😀 hur är din relation till Tobago? Varit där mycket?

  • momaskitchen 18 mars, 2010 den 09:23 #

   Min relation till Tobago är kärlek i olika former, folket, musiken, maten, naturen och den vibrerande livfulla atmosfären som så tvärt kan övergå i total tystnad. Jag tror jag har tillbringat totalt ca 9 månader på Tobago 🙂

 8. Phillee 18 mars, 2010 den 11:30 #

  ”Sweet sweet T and T, oh how I love up dis country
  Sweet sweet T and T, no place in dis world I’d rather be
  Sweet sweet T and T. ah how I love up meh country
  Sweet sweet T and T all dis sugar can’t be good for me”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: