FEELING HOT HOT HOT!

16 Mar

Mmm, jag gillar en dasch hot pepper sauce till min mat. Speciellt till grytor och kyckling… och fisk. En vän till mig har pepper sauce till allt. Senast vi var ute och käkade bad han att få pepper sauce till sin plankstek (!). Jag lirar inte riktigt i samma liga.

Tyvärr har jag inte Mr Roots snygga Pepper Sauce i min ägo och jag vet inte hur den smakar. Min favorit är från Barbados, vi möttes första gången för ca 12 år sedan och jag har inte hittat någon som kommer i närheten av honom. Han finns att köpa på Taj Mahal, Kammakargatan 40 i Stockholm. Där kan du för övrigt även finna matbanan, jamsrot, ockra och figs (små gröna matbananer),  men det gäller att vara ute i god tid, helst  måndag eller tisdag förmiddag, annars är risken stor att de färska godsakerna är slut.

Barbados till vänster och  Tobago till höger:

Har du någon favorit? Gör du kanske egen? Tipsa gärna Moma!

-People in the party – hot hot hot!

6 svar till “FEELING HOT HOT HOT!”

 1. Tina´s Mat 16 mars, 2010 den 08:55 #

  De där låter spännande!

 2. momaskitchen 16 mars, 2010 den 13:08 #

  Jamaica, weh yuh deh?

 3. PhereinNikê 17 mars, 2010 den 14:06 #

  Hej! Åh vad roligt med en till Tobago-entusiast!!! Min favoritkryddblandning är HELT klart JERK! KAn ha den på allt! 😆 (Hade nog haft det också om inte min man varit så känslig för stark mat, men jag försöker vänja honom så gott det går 😉 )
  Saknar ALLT med Tobago! Maten, människorna, ölen, romen, känslan!

  Skulle flytta dit any time om det inte varit så förbaskat svårt…

  Blir definitivt dagliga besök för recept-tips och övriga små anekdoter om paradisön Tobago!

  En fin vecka till dig!
  Veronica

  • momaskitchen 17 mars, 2010 den 17:59 #

   Jag har gjort egen jerkkrydda men jag har faktiskt aldrig ätit riktig jamaicansk jerk, har du? Det ska ju grillas över eld som eldas med speciellt trä…

Trackbacks/Pingbacks

 1. D’ELIDAS PEPPER SAUCE « Momaskitchen's Blog - 10 juni, 2010

  […] &#183 Tagged Habanero, Hot pepper sauce, Pepper Sauce Jag har tidigare skrivit om olika hot pepper sauce, och min favorit är som jag tidigare nämnt Windmills Pepper Sauce från Barbados. Lena hade ett […]

 2. KUNGSFISK « Momaskitchen's Blog - 11 oktober, 2010

  […] gärna med ris samt lite hot pepper sauce om du […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: