Mmm, jag gillar en dasch hot pepper sauce till min mat. Speciellt till grytor och kyckling… och fisk. En vän till mig har pepper sauce till allt. Senast vi var ute och käkade bad han att få pepper sauce till sin plankstek (!). Jag lirar inte riktigt i samma liga.
Tyvärr har jag inte Mr Roots snygga Pepper Sauce i min ägo och jag vet inte hur den smakar. Min favorit är från Barbados, vi möttes första gången för ca 12 år sedan och jag har inte hittat någon som kommer i närheten av honom. Han finns att köpa på Taj Mahal, Kammakargatan 40 i Stockholm. Där kan du för övrigt även finna matbanan, jamsrot, ockra och figs (små gröna matbananer), men det gäller att vara ute i god tid, helst måndag eller tisdag förmiddag, annars är risken stor att de färska godsakerna är slut.
Barbados till vänster och Tobago till höger:
Har du någon favorit? Gör du kanske egen? Tipsa gärna Moma!
-People in the party – hot hot hot!
De där låter spännande!
Jamaica, weh yuh deh?
Hej! Åh vad roligt med en till Tobago-entusiast!!! Min favoritkryddblandning är HELT klart JERK! KAn ha den på allt! 😆 (Hade nog haft det också om inte min man varit så känslig för stark mat, men jag försöker vänja honom så gott det går 😉 )
Saknar ALLT med Tobago! Maten, människorna, ölen, romen, känslan!
Skulle flytta dit any time om det inte varit så förbaskat svårt…
Blir definitivt dagliga besök för recept-tips och övriga små anekdoter om paradisön Tobago!
En fin vecka till dig!
Veronica
Jag har gjort egen jerkkrydda men jag har faktiskt aldrig ätit riktig jamaicansk jerk, har du? Det ska ju grillas över eld som eldas med speciellt trä…