MOMA’S SWEDIE CURRY

15 Mar

Det här är en svensk variant av curry. Mild och god och inte så många smaker som trängs med varandra.

KYCKLING MED CURRY & ÄPPLE

Det här behöver du:

2-3 kycklingfiléer

¼ gul lök

1 äpple

1 vitlöksklyfta

½ tärning grönsaks- eller kycklingbuljong

2 tsk tomatpuré

2 krm timjan

1 dl vatten

2 dl grädde (vanlig eller matlagning, det avgör du själv)

½ msk mjöl till redning

½-1 msk curry (det beror lite på vilken curry man använder, då curry är en kryddblandning kan det skilja sig rejält i smak och styrka mellan olika sorter)

Salt

Svartpeppar

Smör att steka i

Så här gör du:

Salta och peppra filéerna efter smak, bryn dem tillsammans med vitlök och curry så att de får färg. Skiva lök i fina skivor, lägg ner den i grytan. Slå på grädde, tomatpuré och buljongtärning samt timjan. Red såsen med ca ½ msk mjöl som du blandar ut med lite av vattnet.

Koka upp och slå sedan på det resterande vattnet och häll över redningen.  Salta och peppra efter smak. Koka försiktigt i ca 15- 20 minuter. Skala under tiden äpplet samt tärna eller skiva det och ha i det i grytan de sista 5-10 minuterna.

Servera med en god sallad och jasminris!

– Smaklig spis

2 pers

2 svar to “MOMA’S SWEDIE CURRY”

  1. hotness 15 mars, 2010 den 21:47 #

    Det här rätten blev en helt klar favorit hos mig.

Trackbacks/Pingbacks

  1. FAVORITER I REPRIS « Momaskitchen's Blog - 9 juli, 2010

    […] min mammas Sweedie curry till middag;  kyckling med cyrry, äpple och timjan i en len gräddsås. Här hittar du fullständigt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: