Det här är en svensk variant av curry. Mild och god och inte så många smaker som trängs med varandra.
KYCKLING MED CURRY & ÄPPLE
Det här behöver du:
2-3 kycklingfiléer
¼ gul lök
1 äpple
1 vitlöksklyfta
½ tärning grönsaks- eller kycklingbuljong
2 tsk tomatpuré
2 krm timjan
1 dl vatten
2 dl grädde (vanlig eller matlagning, det avgör du själv)
½ msk mjöl till redning
½-1 msk curry (det beror lite på vilken curry man använder, då curry är en kryddblandning kan det skilja sig rejält i smak och styrka mellan olika sorter)
Salt
Svartpeppar
Smör att steka i
Så här gör du:
Salta och peppra filéerna efter smak, bryn dem tillsammans med vitlök och curry så att de får färg. Skiva lök i fina skivor, lägg ner den i grytan. Slå på grädde, tomatpuré och buljongtärning samt timjan. Red såsen med ca ½ msk mjöl som du blandar ut med lite av vattnet.
Koka upp och slå sedan på det resterande vattnet och häll över redningen. Salta och peppra efter smak. Koka försiktigt i ca 15- 20 minuter. Skala under tiden äpplet samt tärna eller skiva det och ha i det i grytan de sista 5-10 minuterna.
Servera med en god sallad och jasminris!
– Smaklig spis
2 pers
Det här rätten blev en helt klar favorit hos mig.