Momas Chili- och björnbärsribs

12 Mar

Titta vilka smarriga ribs det blev!

Det här behöver du:

700 g tjocka revbenspjäll

Marinad/Glaze

3 msk Torfolk Gårds björnbärsmarmelad

1 msk honung

1 msk kinesisk soja

2 tsk tomatpuré

¾ msk skånsk senap

½ tsk torkade chiliflingor (eller mer om du önskar lite drag)

1 vitlöksklyfta

1 tsk Jerk seasoning (en ganska stark jamaicansk kryddblandnin, har du ingen hemma och inte är sugen på att köpa byter du bort den mot något annat du tycker om, tex timjan)

Så här gör du marinad/glaze:

Blanda ihop alla ingredienser och pressa i vitlöken. Ta bort ca 2 msk till att glaza köttet med under stekningen. Marinera köttet i resten av marinaden. Jag tycker det är bra att marinera i plastpåse, då är det bara att slänga ner kött och marinad i en påse och man kan man lätt vända på köttet utan att behöva kladda. Låt köttet marinera 1-2 dagar i kylskåp. Förvara även marinaden till att glazingen i kylen.

Så här gör du:

Ta ut köttet ur kylen ca 1 timme före stekning.

Sätt ugnen på 180°. Torka bort överflödig marinad från köttet och strö på flingsalt. Stek i ugnen tills köttet släpper från benen, ca 45 minuter.

Pensla spjället på båda sidor med den marinaden du ställde undan i kylen. Låt köttet steka färdigt, vilket tar ca 15 minuter. Pensla köttet då och då tills glasyren tar slut. Passa noga så att köttets yta inte blir för mörk. Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det, så att inte all köttsaft rinner ur.

Servera med jasminris, balsamicomarinerade körsbärstomater samt haricovert som du steker frysta i olivolja salt och peppar tills de får färg.

 

-Smaklig spis!

3 svar to “Momas Chili- och björnbärsribs”

  1. Niklas 13 mars, 2010 den 09:22 #

    Vill ha!!!

  2. momaskitchen 13 mars, 2010 den 14:14 #

    Tyvärr slut, då Phille slukade det mesta med en skyldig blick… Men du har ju receptet nu 🙂

  3. Barbro 13 mars, 2010 den 15:07 #

    Vill oxå ha!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: