Päronkompott med ingefära

9 Mar

 

PÄROMKOMPOTT MED INGEFÄRA

-ett lättlagat mellanmål eller en enkel dessert

Det här behöver du:

300 g päron

1 msk saft från en citron

1 msk strösocker

1/2 dl vatten

ca 1 cm färsk ingefära skuren i tunna skivor

Så här gör du:

Skala och skär päronen i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och rör ner citronsaft, socker, vatten och ingefära. Låt koka tills päronen är mjuka. Ta ur ingefäran innan servering.

Äter du den som mellanmål serverar du den ljummen med lite mjölk och kardemummaskorpa.

Som dessert byter du ut mjölken och skorpan mot en klick lättvispad grädde och mandelbiscotti.

 – Ät och njut!

Ett svar till “Päronkompott med ingefära”

  1. Carola 14 april, 2010 den 18:38 #

    Gott och fräscht, (inget sötsliskigt som jag var lite rädd för)
    perfekt dessert med en klick grädde som du skrivit i receptet…
    Mmmmm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: