På tal om ingefära

9 Mar

Gör din egna inlagda ingefära. Ha den sedan i matlagning när du till exempel wokar eller som tillbehör till någon spännande gryta, kanske någon med cocos & lime?

INLAGD INGEFÄRA

Det här behöver du:

En stor bit ingefära

1 dl risvinäger

1 dl socker

1 tsk salt

Så här gör du:
Skala ingefäran, skär den i så tunna skivor som möjligt.
Lägg skivorna i kokande vatten, koka på svag värme i ca 10 min, rör om då och då.
Ta upp ingefäran och lägg i en ren glasburk.

Lagen:
Värm 1 dl risvinäger, 1 dl socker och
1 tsk salt tills allt lösts upp.
Häll lagen över ingefäran.

Låt svalna och förvara sedan kallt. 

– Smaklig spis!

2 svar to “På tal om ingefära”

Trackbacks/Pingbacks

  1. FRYED RICE WITH SHRIMPS « Momaskitchen's Blog - 3 maj, 2010

    […] msk inlagd ingefära, […]

  2. FAVORITER I REPRIS « Momaskitchen's Blog - 9 juli, 2010

    […] la jag in ny ingefära. Då ska man koka ingefäran i ca 10 minuter så att den inte ska vara så stark. I […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: