Choklad från Tobago Cocoa Estate

7 Mar

Tack till Lovely L!

Jag är numer stolt ägare av chokladkaka nummer: 306. Den är framställd av fina kakaobönor från Tobago Cocoa Estates första kakaoskörd 2009. Det tog 5 år, 150 personer, 1600 dagar, 56000 arbetstimmar att framställa den första chokladkakan. 

Vill man ha en sådan här liten gobit i sin ägo kan man traska iväg till  Timmermansgatan 26 i vår Kungliga huvudstad och besöka Small Island Chocolate som distribuerar Tobago Cocoa Estates choklad.

På tal om Tobago Cocoa Estate, här var jag och trampade runt i den fuktiga myllan och provsmakade chokladen i december 2009, innan den ens hade släppts. Duane Dove berättade passionerat om år av slit och hårt arbet.

 

/Löv Moma

3 svar to “Choklad från Tobago Cocoa Estate”

  1. Karoline 7 mars, 2010 den 14:28 #

    Ser fram emot ett Small Island-reportage!

Trackbacks/Pingbacks

  1. WHOOP WHOOP « Momaskitchen's Blog - 16 september, 2010

    […] Tobago Cocoa Estate har nu skördat för andra gången. Resultatet ligger packeterat  om 50 och 5 grams chokladkakor hos Duane Dove på Small Island Chocolate på Timmermansgatan, Stockholm. […]

  2. MENYN TILL KOCKARNAS KROG « Momaskitchen's Blog - 23 oktober, 2010

    […] Xoko Svenska hallon inlagda och marinerade i rom toppad med len chokladkräm på choklad från “Tobago Cocoa Estate” med  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: