Hot or Not

1 Mar

Som jag nämnt tidigare så har jag inte sett Scotch Bonett peppar i Sverige, vilken är en av de vanligaste pepparsorterna i det Västindiska köket. Jag skulle så gärna vilja ha min egen planta, men jag har inte hittat några frön att så ännu. Man kan ju inte direkt anklaga mig för att ha gröna fingrar, jag vet inte ens om den går att odla i Sverige. Kanske någon läsare vet?

Däremot har jag hittat fröer till Tobago Sweet Pepper samt Jamaican Bell som jag ska försöka mig på att så.

5 svar till “Hot or Not”

 1. ylva 2 mars, 2010 den 10:38 #

  Ahh, ser ut som habanero. Är det samma sak?

 2. ylva 2 mars, 2010 den 10:46 #

  Alltså Scotch Bonett pepparn 🙂

 3. momaskitchen 2 mars, 2010 den 10:54 #

  Scotch Bonnet påminner om Habanero, de är av samma släkte, dvs havannapeppar (Capsicum chinense). Men Scotch Bonnet har en smak som skiljer sig markant från habaneron. Scotch Benett ger många karibiska rätter sin unika smak. Frukterna används särskilt i jamaicansk, trinibagonsk och caymansk matlagning, även om det ofta även dyker upp i andra västindiska recept.

 4. Karoline 2 mars, 2010 den 20:18 #

  Hur stark är den? Superstark? Är det av typen ”man vill inte att den ska gå sönder i grytan”?

 5. momaskitchen 3 mars, 2010 den 15:53 #

  Hur man upplever styrkan i het mat är väldigt individuellt. Styrkan på pepparfrukt mäter man på Scoville skalan. Styrkan på Scotch Bonett sägs variera mellan 150.000 och 325.000, det är hett, jämför med Tabascosås som ligger mellan 2 500–5 000 scoville.

  För egen del är det främst smaken av Scotch Bonett jag är ute efter och inte så mycket styrkan. Smaken kan man komma åt genom att koka med hel peppar i grytor och soppor och sedan lyfta ur dem när maten nått önskad hetta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: